Αϊκίντο και αριστεία

Έχοντας καλή επαφή με τον κόσμο της καινοτομίας και των start-ups, βλέπω κάθε μέρα εταιρίες που προσπαθούν να ξεχωρίσουν, φτιάχνοντας την ομάδα των κομάντο προγραμματιστών / διαφημιστών / πωλητών / project managers που έχουν ήδη φτιάξει το υπερ-προϊόν που θα φέρει κάποια εκατομμύρια στην εταιρία (απλά δεν το ξέρουν ακόμα). Και, σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής, ένα από τα απαιτούμενα για τον υποψήφιο / επίδοξο νέο μέλος της ομάδας των Avengers-τονούμενο εκφράζεται κάπως έτσι: «Επιδιώκει την αριστεία σε ό,τι κάνει».

 

Αϊκίντο: Η πολεμική τέχνη. Η Πολεμική Διαδικασία. Η προσέγγιση του Ηγέτη.


Το παρόν άρθρο απευθύνεται σε ασκούμενους στο αϊκίντο, ανοιχτόμυαλους μελετητές των πολεμικών τεχνών, ηγέτες επιχειρήσεων και κοινωνικών ομάδων, καθώς και Coach και Συμβούλους Ηγετικότητας που έχουν την ικανότητα, αντοχή και την επιμονή να ψάξουν για τα μυστικά πίσω από έννοιες που δεν καταλαβαίνουν εκ πρώτης όψεως.

Στυλιστικές επιλογές


Το Αϊκίντο είναι πλέον μία αρκετά διαδεδομένη πολεμική τέχνη και ένα χαρακτηριστικό που συνοδεύει τη διάδοση αυτή είναι το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες «σχολές» ή στυλ Αϊκίντο από τις οποίες μπορεί να επιλέξει κανείς. Η επιλογή του στυλ δεν είναι μία απλή υπόθεση, καθώς κάθε τεχνοτροπία άσκησης της τέχνης έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτή η επιλογή για έναν ασκούμενο στο Αϊκίντο.


Σελίδα 1 από 3